Selecteer een pagina

breedplaatvloer

over de breedplaatvloer

Een breedplaatvloer is een dunne schil van 5 of 7 cm dik gewapend beton en wordt gebruikt voor het vervaardigen van een verdiepingsvloer. De afmeting is de breedte van de woning met een maximum van ca. 7 meter. De lengte is maximaal 3 meter, maar kan ook kleiner. Dit is afhankelijk van de indeling van de platen. De overgang tussen de platen wordt gerealiseerd met een zogenaamde V-naad.

Deze breedplaatvloer wordt op een ondersteuningsconstructie van schroefstempels en onderslagbalken gelegd.
Op deze schil worden de diverse leidingen voor elektra, loodgieter en mechanische ventilatie gelegd. Er wordt ook wapening in de vorm van wapeningsnetten en/of wapeningsstaven aangebracht die voor de sterkte van de vloer zorgen.
Als dit allemaal gereed is zal er een laag beton op gestort worden. De hoeveelheid beton is afhankelijk van de totale dikte van de vloer. De totale dikte van de vloer zal tussen de 230 mm en 350 mm liggen.

Een breedplaatvloer wordt altijd voor een verdiepingsvloer gebruikt, omdat er onder de vloer een ondersteuningsconstructie moet worden aangebracht. Deze ondersteuningsconstructie moet blijven staan, totdat de beton zijn maximale sterkte heeft behaald.

De breedplaatvloer wordt altijd tijdens de ruwbouwfase toegepast. De breedplaatvloer weegt zo’n 125 tot 175 kg per m2. Voor het leggen van de vloer is altijd een hijskraan nodig.