Selecteer een pagina

inbouwdoos

over de inbouwdoos

Een inbouwdoos is een kunststof doos die in een wand wordt aangebracht. Op deze doos wordt een kunststof elektrabuis aangesloten. Hierdoor wordt de bedrading in de inbouwdoos aangebracht. Een inbouwdoos is nodig om een elektra element, zoals een wandcontactdoos of een schakelaar te monteren. De diepte van de inbouwdoos kan 40 mm of 50 mm diep zijn. Er zijn verschillende soorten inbouwdozen.

Enkele inbouwdoos

Deze inbouwdoos is geschikt voor het monteren van een enkele wandcontactdoos of een schakelaar.

Ovaaldoos

Een ovaaldoos is een inbouwdoos waar een dubbele wandcontactdoos in past. Echter wel een dubbele wandcontactdoos die als één element is gemaakt. De ovaaldoos kan alleen verticaal worden toegepast.

Duodoos

Een duodoos is een inbouwdoos waar een dubbele wandcontactdoos in gemonteerd kan worden. Dit is een dubbele wandcontactdoos die als één element is gemaakt en kan horizontaal worden aangebracht.

Dubbele inbouwdoos

Een dubbele inbouwdoos is geschikt voor een dubbele wandcontactdoos. De dubbele wandcontactdoos moet dan uit twee losse elementen bestaan. De dubbele inbouwdoos bestaat uit enkele inbouwdozen aan elkaar gekoppeld. Als meerdere elektra elementen, zoals wandcontactdozen en / of schakelaars in één afdekraam zitten worden altijd deze inbouwdozen gebruikt.